Comtrade System Integration Slovenia je del projekta T-2 življenje.

Naša ekipa vedno z veseljem pomaga društvom, ustanovam in organizacijam, ki so predane dobrodelnosti. Zato smo zelo ponosni, da smo del projekta T-2 življenje, ki ga letos podjetje T-2 izvaja skupaj z društvom Slojenčki.

Kot sodelujoči poslovni partner v tem dobrodelnem projektu tudi mi prispevamo k izboljšanju razmer v slovenskih porodnišnicah in k ustvarjanju še boljšega okolja za uporabnike in izvajalce zdravstvene oskrbe.

Z letošnjim projektom T-2 življenje vsi, ki v njem sodelujemo, prispevamo svoj delež k boljši opremljenosti zdravstvenih ustanov. Za vseh 14 slovenskih porodnišnic smo zagotovili najsodobnejšo in tehnološko dovršeno napravo BL70 za zdravljenje novorojenčkov, ki jih ogroža zlatenica. Fototerapijo ob pojavu težjih oblik zlatenice, ki lahko povzročijo trajno okvaro možganov in invalidnost, v prvih dneh življenja pri nas letno potrebuje kar 3000 otrok.

S tem uresničujemo tudi cilje društva Slojenčki, ki si s podporo podjetij prizadeva zagotoviti sredstva zlasti za obnovo porodnišnic in zdravstvenih ustanov, ki delujejo na področju reproduktivnega zdravja. Na ta način partnerji projekta T-2 ♥ življenje pomagamo ustvariti pogoje za bolj kakovostno obravnavo nosečnic in porodnic ter takojšnjo zdravstveno oskrbo novorojencev.

Nove, še kako potrebne naprave za fototerapijo novorojenčkov, pri katerih se po rojstvu razvije zlatenica, zdaj uporabljajo že v osmih slovenskih porodnišnicah: spremljajte nas, saj projekt uradne predaje ustanovam še vedno poteka!